Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΟΠΑΠ 20 νέα παιχνίδια

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας περιμένουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ τη απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών για το εάν θα δεχθεί τα αιτήματά τους σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο φορολογικό, ενώ συναντήσεις πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες με τη διοίκηση του Οργανισμού εν όψει των νέων παιχνιδιών που θα ξεκινήσουν σύντομα.
Αναλυτικότερα οι πράκτορες, οι οποίοι ασκούν έντονες πιέσεις προς το υπουργείο για να μην υποχρεωθούν στην τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων, έχουν υποβάλει τις σχετικές προτάσεις τους και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένουν να έχουν την επίσημη απάντηση. Στόχος τους είναι οι προτάσεις αυτές να συμπεριληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, διαφορετικά προειδοποιούν με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στο μεταξύ, από χθες ξεκίνησαν οι συναντήσεις εκπροσώπων των πρακτόρων με τη διοίκηση του Οργανισμού με κύριο αντικείμενο την προετοιμασία για το λανσάρισμα των νέων παιχνιδιών. Ηδη προχωρούν πυρετωδώς οι εργασίες στα πρακτορεία του Οργανισμού για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού -τηλεοράσεων και τερματικών αυτόνομης χρήσης (ΤΑΧ)- μέσω των οποίων από τα τέλη Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να προσφέρονται στο κοινό νέα παιχνίδια.
Οι δαπάνες για όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό βαραίνουν την Intralot [INLr.AT] Σχετικά άρθρα η οποία ωστόσο θα λαμβάνει το 8% από το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων. Οι δυο πλευρές δρομολογούν να παρουσιάσουν συνολικά περίπου 20 νέα παιχνίδια.
Ανάμεσα σε αυτά το Super 3 αλλά και το TV Bingo το οποίο εκτιμάται ότι θα αποφέρει έσοδα άνω των 322 εκατ. ευρώ από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Τα πρώτα παιχνίδια θα ξεκινήσουν να προσφέρονται στο κοινό από τη Β. Ελλάδα και συγκεκριμένα από περίπου 700 πρακτορεία στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή.

Μ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΑmkal@naftemporiki.gr

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Καταδίκες σε ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ και 4 παίκτες

Καταδίκες σε ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ και 4 παίκτες

Καταδικαστικές αποφάσεις για παράνομο στοίχημα προέκυψαν σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα, φυλάκιση δέκα μηνών και πρόστιμο 3.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ για διεξαγωγή παράνομου στοιχηματισμού.
Σε τέσσερις παίκτες επιβλήθηκε οκτάμηνη φυλάκιση καθώς καταδικάστηκαν για συμμετοχή στην παράνομη δραστηριότητα του ίντερνετ καφέ.
Οι πέντε καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

newsbomb.gr

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΠΑΠ - ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ...........

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Simera-sti-Vouli/?ilt_id=c24f9919-616b-4255-9c25-90163103aad5

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

13.12.2010

Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού: «Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης και άλλες διατάξεις».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Παναγιώτα (Πέμυ) Ζούνη και Αθανάσιος Δαβάκης
Σημείωση: Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίασή της, της 9.12.2010, τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε 2 συνεδριάσεις.