Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΟΠΑΠ 20 νέα παιχνίδια

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας περιμένουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ τη απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών για το εάν θα δεχθεί τα αιτήματά τους σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο φορολογικό, ενώ συναντήσεις πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες με τη διοίκηση του Οργανισμού εν όψει των νέων παιχνιδιών που θα ξεκινήσουν σύντομα.
Αναλυτικότερα οι πράκτορες, οι οποίοι ασκούν έντονες πιέσεις προς το υπουργείο για να μην υποχρεωθούν στην τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων, έχουν υποβάλει τις σχετικές προτάσεις τους και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένουν να έχουν την επίσημη απάντηση. Στόχος τους είναι οι προτάσεις αυτές να συμπεριληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, διαφορετικά προειδοποιούν με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στο μεταξύ, από χθες ξεκίνησαν οι συναντήσεις εκπροσώπων των πρακτόρων με τη διοίκηση του Οργανισμού με κύριο αντικείμενο την προετοιμασία για το λανσάρισμα των νέων παιχνιδιών. Ηδη προχωρούν πυρετωδώς οι εργασίες στα πρακτορεία του Οργανισμού για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού -τηλεοράσεων και τερματικών αυτόνομης χρήσης (ΤΑΧ)- μέσω των οποίων από τα τέλη Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να προσφέρονται στο κοινό νέα παιχνίδια.
Οι δαπάνες για όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό βαραίνουν την Intralot [INLr.AT] Σχετικά άρθρα η οποία ωστόσο θα λαμβάνει το 8% από το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων. Οι δυο πλευρές δρομολογούν να παρουσιάσουν συνολικά περίπου 20 νέα παιχνίδια.
Ανάμεσα σε αυτά το Super 3 αλλά και το TV Bingo το οποίο εκτιμάται ότι θα αποφέρει έσοδα άνω των 322 εκατ. ευρώ από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Τα πρώτα παιχνίδια θα ξεκινήσουν να προσφέρονται στο κοινό από τη Β. Ελλάδα και συγκεκριμένα από περίπου 700 πρακτορεία στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή.

Μ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΑmkal@naftemporiki.gr

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Καταδίκες σε ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ και 4 παίκτες

Καταδίκες σε ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ και 4 παίκτες

Καταδικαστικές αποφάσεις για παράνομο στοίχημα προέκυψαν σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα, φυλάκιση δέκα μηνών και πρόστιμο 3.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ για διεξαγωγή παράνομου στοιχηματισμού.
Σε τέσσερις παίκτες επιβλήθηκε οκτάμηνη φυλάκιση καθώς καταδικάστηκαν για συμμετοχή στην παράνομη δραστηριότητα του ίντερνετ καφέ.
Οι πέντε καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

newsbomb.gr

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΠΑΠ - ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ...........

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Simera-sti-Vouli/?ilt_id=c24f9919-616b-4255-9c25-90163103aad5

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

13.12.2010

Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού: «Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης και άλλες διατάξεις».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Παναγιώτα (Πέμυ) Ζούνη και Αθανάσιος Δαβάκης
Σημείωση: Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίασή της, της 9.12.2010, τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε 2 συνεδριάσεις.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ
ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 – FAX: 210 5229289
web: www.poeppp.org email:contact@poeppp. Αθήνα , 5 Δεκεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα Παρασκευή 3/12/2010 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της ΠΟΕΠΠΠ.
Στον απολογισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων της 25-26/11/2010 και της 29-30/11/2010 διαπιστώθηκε , τόσο από το Δ.Σ της Ομοσπονδίας , όσο και από τους αντιπροσώπους πράκτορες η μεγάλη επιτυχία τους με ποσοστά 97-98% πράγμα που αποτελεί σοβαρή παρακαταθήκη, για τις μελλοντικές μας κινήσεις.
Όσον αφορά τα αιτήματα των απεργιακών μας κινητοποιήσεων, η κατάσταση όπως αυτή διαπιστώθηκε από όλους είναι η εξής:
1.Η νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τις ατομικές συμβάσεις μεταξύ ΟΠΑΠ και Πρακτόρων, τελειώνει όπως φαίνεται θετικά , αφού η ψήφιση από την Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.
2.Για το φορολογικό [ βιβλία Εσόδων –Εξόδων ] δεν είχαμε καμία θετική εξέλιξη, όπως και για τα υπόλοιπα αιτήματα , με τα οποία κατεβήκαμε στις απεργίες.
Όμως για το φορολογικό ,την επόμενη εβδομάδα, πρόκειται να ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών μεταξύ πρακτόρων και Υπ .Οικονομικών. Όπως τονίστηκε από το προεδρείο της ΠΟΕΠΠΠ και πολλούς άλλους αντιπροσώπους η νέα αυτή επαφή ΟΠΩΣ ετοιμάζεται να γίνει , έχει κάποιες ελπίδες για θετικά αποτελέσματα , όσον αφορά την θέση μας , για κατάργηση της ένταξη μας στα βιβλία Εσόδων-Εξοδων.
Με την διαπίστωση λοιπόν , από το σώμα των αντιπροσώπων πρακτόρων ότι , μόνο το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης έχει σχεδόν επιλυθεί, [ και φυσικά ότι άλλο απορρέει από την εφαρμογή της ] ενώ όλα τα υπόλοιπα μένουν στάσιμα , αποφάσισε μετά από σχετική ψηφοφορία , την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων που θ’ αρχίσουν με 48ωρο κλείσιμο των πρακτορείων 7-8/1/2011 , και επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες κάθε 10 ημέρες. Έτσι δίνεται το χρονικό περιθώριο στην ΠΟΕΠΠΠ και το Υπ. Οικονομικών να συζητήσουν ξανά για το φορολογικό των πρακτόρων χωρίς την πίεση του χρόνου και για τους δυο , και φυσικά συνυπολογίζοντας ότι έρχονται γιορτινές ημέρες .
Εφ όσον το φορολογικό των πρακτόρων επιλυθεί θετικά σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γεν Συνελεύσεων, εξουσιοδοτείται το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ ν’ αναστείλει την απεργία της 7-8/1/2011 και να καλέσει Έκτακτη Γ.Σ. των αντιπροσώπων για ν’ αποφασίσει την συνέχιση η όχι των απεργιών ανάλογα και με τον βαθμό επίλυσης των υπόλοιπων αιτημάτων
Επίσης:
1.Ενημερώθηκαν οι αντιπρόσωποι πράκτορες, από το προεδρείο της ΠΟΕΠΠΠ ότι , σχετικά με το ασφαλιστικό ζήτημα [ΟΓΑ-ΟΑΕ] που απασχολεί πάρα πολλούς συναδέλφους, συνεχίζονται οι επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο, για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση .
2.Τονίστηκε από πάρα πολλούς πράκτορες στις ομιλίες τους , η πρόθεση τους να μην διαθέτουν Εθνικά και Λαϊκά λαχεία από το νέο έτος , και ζητήθηκε από την ΠΟΕΠΠΠ να το αποδεχτεί σαν επίσημη θέση, εφ όσον το Υπ. Οικονομικών επιμένει στην φορολόγηση μας με βιβλία Εσόδων –Εξόδων.
3.Σχετικά με την συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων που παρά τις αποφάσεις των οργάνων δεν ακολουθούν τις κινητοποιήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πρακτόρων, ζητήθηκε από όλους – μη αγνοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μερικοί- να υπάρξουν μέτρα στην επόμενη Γεν. Συνέλευση, αν συνεχίζουν κάποιοι να κάνουν κακό στο κοινό αγώνα των πρακτόρων, κρατώντας τα πρακτορεία τους ανοικτά όταν άλλοι συνάδελφοι κλείνουν πειθαρχώντας στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΠΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Στο υπουργείο Οικονομικών κρίσιμη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Πρακτόρων και αρμόδιων στελεχών

ΟΠΑΠ: Αύριο κρίσιμη συνάντηση για τη φορολογία των πρακτόρων

Αύριο το μεσημέρι πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών κρίσιμη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Πρακτόρων και αρμόδιων στελεχών για το θέμα της φορολόγησης των πρακτορείων με βιβλία εσόδων εξόδων.
Από την εξέλιξη της συνάντησης αυτής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των κινητοποιήσεων των πρακτόρων αφού για το άλλο θέμα που είναι η κύρωση με νόμο των συμβάσεων των πρακτόρων έχει ήδη ξεκινήσει η νομοθετική διαδικασία.
Αύριο βράδυ θα συνέλθει το ΔΣ της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα και οριστικές αποφάσεις για την παύση ή τη συνέχιση των κινητοποιήσεων θα ληφθούν την Παασκευή στην Γενική Συνέλευση των Πρακτόρων.
Σημειώνεται ότι χθες ολοκληρώθηκε και η δεύτερη 48ωρη απεργία με επιτυχία αφού επετεύχθη μεγάλη συμμετοχή των πρακτορείων.
Μ. Πρωτονοταρίου

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κατεβασμένα στόρια, όσοι διαθέτουν, στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα.
Με λίγες όπως πάντα εξαιρέσεις, γιά να επιβεβαιώνεται ο αγώνας.
Οι συνήθεις ύποπτοι παραμένουν ανοιχτοί χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!
Και κάποιοι με κλειστές τις μηχανές πωλούν λαχεία λες και θα τους μείνουν με τέσσερις μέρες που θα κλείσουν! Ισα -  ίσα να δίνουν δικαιώματα σε κάποιους να φλιαρούν........
Οι ομάδες περιφρούρισης της απεργίας αντιμετωπίζουν όλη μέρα απελπισμένους πράκτορες, εκτώς από ανεγκέφαλους, εγωκεντρικούς και θα ήταν πολύ σκληρό και ηθικά ανάρμοστο να δημοσιοποιηθούν κάποια στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν το μέγεθος της απελπισίας που βιώνουν.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι συνεργάτες της ΟΠΑΠ και γιά πολλά χρόνια κουβαλούν πολλά μα πάρα πολλά χιλιάρικα στην εταιρία και το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η ΕΤΑΙΡΙΑ γι' αυτούς θα ήταν να ξεκαθαρίσει "τα σχέδια" που έχει για το φυσικό της δίκτυο.
ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΩΔΙΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΕΙ, ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΕΚΑΕΞΙ ΩΡΕΣ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΝΑΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟ.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΟΠΑΠ σε δράση.............


http://www.facebook.com/#!/MatheClick?v=app_4949752878

Ax! αχ! βρε ΟΠΑΠ αυτό γιά καλό σας το στείλατε;

opap
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. στις αιτιάσεις της ΠΟΕΠΠ για τις απεργίες που εξαγγέλθηκαν
Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης – η οποία συνήλθε την περασμένη εβδομάδα – αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, επικαλούμενη συγκεκριμένες αιτιάσεις.
Η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε., οφείλουμε να υπογραμμίσουμε εξ’ αρχής, δεν επιθυμεί και δεν επιδιώκει να αντιπαρατεθεί με τους ιδιοκτήτες των πρακτορείων της, αλλά αντιθέτως να τους ενημερώσει για τα πραγματικά περιστατικά, καθώς και για τις ενέργειες της αναφορικά με την βελτίωση, ανάδειξη και εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των πρακτορείων και των παιχνιδιών.
Στην κατεύθυνση αυτή, η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. στα αιτήματα που έθεσε η Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΠ, έχει να παρατηρήσει τα εξής:
1. Η υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους πράκτορες του δικτύου της ΟΠΑΠ, προβλέπεται από το νόμο 3842/2010 και έχει εφαρμογή από την 1.7.2010. Ειδικά για τους πράκτορες και χάρη στη μεσολάβηση της ΟΠΑΠ Α.Ε., η έκδοση βιβλίων αναβλήθηκε δυο φορές (έως 30 Νοεμβρίου), προκειμένου να δοθεί χρόνος για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετώπιζε μερίδα πρακτόρων (όπως, η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, κ.α.). Επιπροσθέτως, οι εκπρόσωποι των πρακτόρων είναι ενήμεροι ότι και πάλι με τη μεσολάβηση της ΟΠΑΠ Α.Ε., το υπουργείο Οικονομικών αποδέχθηκε να προβλεφθεί τεκμαρτό δαπάνης επί των εσόδων τους (ως δαπάνες άνευ παραστατικών) με νομοθετική ρύθμιση, η οποία προβλέπεται να ψηφιστεί εντός του Δεκεμβρίου.
2. Η νομοθετική ρύθμιση με την οποία κατοχυρώνεται η μεταξύ της ΟΠΑΠ Α.Ε. και πρακτόρων σύμβασης – όπως γνωρίζουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας – έχει ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου για τον κινηματογράφο (όπως, άλλωστε, είχε γίνει γνωστό από το καλοκαίρι), το οποίο κατατίθεται στη Βουλή εντός των ημερών προς ψήφιση.
3. Η πρακτική της αποκλειστικής διάθεσης όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. μέσω των πρακτορείων, με κανένα τρόπο και με καμιά αφορμή δεν μπορεί να τίθεται σε αμφισβήτηση και, μάλιστα, σε μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία ετοιμάζει να εισαγάγει στο δίκτυο των πρακτορείων της και νέους τύπους παιχνιδιών, όπως γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες πρακτορείων, αλλά και η διοίκηση της ΠΟΕΠΠ. Εξ’ άλλου, η μεταξύ της ΟΠΑΠ Α.Ε. και πρακτόρων σύμβαση αυτό ακριβώς προβλέπει.
4. Σε ότι αφορά την ανανέωση και βελτίωση των υφιστάμενων παιχνιδιών, αυτή είναι πλέον – εδώ και πολλούς μήνες – μια διαρκής προσπάθεια από όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΟΠΑΠ Α.Ε. Στο πλαίσιο αυτό, θυμίζουμε, εντάσσονται οι κληρώσεις για ταξίδια παικτών στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η διανομή χρημάτων σε παίκτες μέσω του συστήματος της «άμεσης νίκης», το bonus έως και 30% στα κέρδη των παικτών, καθώς και η εισαγωγή του νέου στοιχηματικού προϊόντος «Goal ή No Goal» στο «Πάμε Στοίχημα» κ.α. Άλλωστε στην επιτροπή που επεξεργάζεται προτάσεις για τη βελτίωση των υφιστάμενων παιχνιδιών, μετέχουν εκπρόσωποι της ΠΟΕΠΠ.
5. Ως προς τα τέλη που απορρέουν από την σύμβαση με τον ΟΤΕ, είναι γνωστό στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει ξεκινήσει επαναδιαπραγμάτευση, η οποία δεν θα αργήσει να καταλήξει θετικά, δηλαδή σε μικρότερο κόστος για τους πράκτορες. Με την έναρξη ισχύος της σύμβασης μεταξύ ΟΠΑΠ Α.Ε. και πρακτόρων θα αρχίσει να ισχύει και η επιδότηση της δαπάνης από την ΟΠΑΠ Α.Ε. κατά 35%, όπως σχετικά προβλέπεται.
6. Είναι υποχρέωση κάθε επιχείρησης να ασφαλίζεται κατά συγκεκριμένων κινδύνων (π.χ. φωτιάς, κλοπής κ.α.). Οι πράκτορες της ΟΠΑΠ, είναι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεών τους και όχι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ Α.Ε. (όπως άστοχα αναφέρεται σε ορισμένες ανακοινώσεις ή δηλώσεις). Κατά συνέπεια είναι υποχρέωσή τους να ασφαλίζουν τις επιχειρήσεις τους. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ουδέποτε ανέλαβε δέσμευση ή έστω υποσχέθηκε ότι η ίδια θα προχωρήσει στην ασφάλιση των πρακτορείων. Η ΟΠΑΠ Α.Ε., μετά από συνεννόηση με την Ομοσπονδία, ανέλαβε να μεσολαβήσει και να βοηθήσει στην εξεύρεση της πλέον οικονομικά και λειτουργικά συμφέρουσας λύσης στο πρόβλημα, όχι, όμως και να αναλάβει τη δαπάνη η οποία βαρύνει τον ασφαλιζόμενο (ενδεικτικά αναφέρεται ότι η διαπραγμάτευση κατέληξε σε κόστος ένα (1) ευρώ την ημέρα κατά μέσο όρο για κάθε πρακτορείο).
7. Ως προς την επιστροφή των τόκων του εγγυητικού κεφαλαίου κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε εφόσον το «κεφάλαιο» κάλυπτε τα χρέη που έχουν σωρευτεί από τις κατά καιρούς ρυθμίσεις-διευκολύνσεις των πρακτόρων, οι οποίοι, για διάφορους λόγους αδυνατούν, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Οι συγκεκριμένες οφειλές των πρακτόρων είναι σήμερα πολλαπλάσιες, τόσο του εγγυητικού κεφαλαίου, όσο και των τόκων αυτού, ενώ τυχόν περιστολή των ρυθμίσεων στις οποίες προβαίνει η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. θα έφερνε σε δεινή θέση πολλούς απ’ αυτούς.
Πέραν αυτών, η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. επιθυμεί να τονίσει, ότι κάθε συνδικαλιστικό όργανο είναι ελεύθερο να αποφασίζει και να εκφράζει ελεύθερα τη βούληση των μελών, να προβάλλει ουσιαστικά και πραγματικά αιτήματα, φροντίζοντας να διασφαλίζει και όχι να βλάπτει τα συμφέροντα των μελών του.
Οι αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα, με την επίκληση αιτημάτων τα οποία είτε έχουν επιλυθεί, είτε βρίσκονται στο στάδιο της επίλυσης, ένα είναι βέβαιο: βλάπτουν το εισόδημα των πρακτόρων κατά πρώτο και άμεσο λόγο και κατά δεύτερο τα έσοδα της ΟΠΑΠ Α.Ε.
Και αυτό σε μια περίοδο οικονομικά ιδιαίτερα δύσκολη για όλους τους πολίτες της χώρας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑΤΑ

Πολλοί είναι αυτοί οι πράκτορες που θα αναγκαστούν να αφήσουν τα σπίτια τα οποία ενοικιάζουν λόγο αδυναμίας πληρωμών.
Αναμένονται ξεσπιτώματα.............. 
Επιστροφή στη μαμά, λοιπόν!
Αντε και να μήν έχουν παιδιά, γατιά, σκυλιά,
όταν έχουν όμως;
Δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο.
Για τα μαγαζιά τους δεν το συζητάμε...

Ελεος κυρά ΟΠΑΠ,
ξεροκόμματο να πετούσες, δεν θα φτάνανε σ΄αυτά τα χάλια
αυτοί που σου κουβαλούνε 50 χρόνια λεφτά με ουρά!
Δώσε και κάτι στους δικούς σου ανθρώπους,
...όλο χορηγίες από δώ κι από από κει μου είσαι!

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΑΦΙΣΑ ΚΑΙ..........gossip

Η αφίσα κέρδισε εξέχουσα θέση στις αντιπαραθέσεις των πρακτόρων τις τελευταίες μέρες.
Πικρόχολα σχόλια για τα φοβερά ορθογραφικά λάθη από ειδήμονες καθώς επίσης και γιά τη χλιαρή της δυναμική, μπαρούτησαν τις συζητήσεις ανάμεσα σε μέλη πολλών blogs.
Θα επιρεάσει άραγε τις 48ωρες απεργίες τους μία αφίσα;
Μήπως τρώγοντε με τα ρούχα τους;
Το 97% της προηγούμενης απεργίας 5 Νοεμβρίου οφείλεται στην αφίσα που είχαν ''σημαία'';
Επρεπε να ακούσετε τι λέγανε γι΄ αυτή την αφίσα.................................

ΑΦΙΣΑ 48ΩΡΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

48ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Π.Π.Π
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κοινοποίηση προς όλους τους πράκτορες μέλη των σωματείων

Συνάδελφοι,
 H ώρα του αγώνα έφθασε!
Η διήμερη Έκτακτη Γ.Σ του κλάδου στις 15 και 16 Νοεμβρίου, έδωσε το καθαρό μήνυμα της σύγκρουσης με την αδιαφορία και την κοροϊδία των Υπουργείων και του ΟΠΑΠ.
Ζήτησε την μάχη, ενάντια στην αδιαλλαξία και απαίτησε την ανυποχώρητη στάση μας, απέναντι στις ψεύτικες δεσμεύσεις.
Φώναξε δυνατά την ανάγκη επίλυσης των αιτημάτων μας και δεν δίνει περιθώρια σε κανένα για δεύτερες σκέψεις.
Συνάδελφοι, από τη μάχη αυτή, δεν μπορεί να λείψει κανείς.
Η σκληρή στάση που επέλεξε η Γ.Σ, δεν δίνει επιλογές σε κανένα.
Ζητά την “κατάθεση των κλειδιών” των πρακτορείων για δύο 48ωρα (25 & 26 Νοεμβρίου -   29 &30 Νοεμβρίου) και την αξιολόγηση για συνέχιση της Απεργίας εάν δεν δικαιωθούμε.
Υποσχεθήκαμε να “ματώσουμε” και θα “ματώσουμε”.
Η ΟΠΑΠ και τα Υπουργεία είχαν την ευκαιρία από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου να καταλάβουν ότι τα ψέματα τελείωσαν και οι υποσχέσεις πρέπει να γίνουν πράξη.
Δυστυχώς για ακόμη μία φορά μας αγνόησαν, εμπαίζοντας τον τίμιο κλάδο των πρακτόρων.
Οι πράκτορες δεν θα γίνουν πρόβατα στη σφαγή για τα μεγάλα συμφέροντα και τροφή για “καρχαρίες”.
Είμαστε κλάδος έντιμων επαγγελματιών και θέλουμε να παραμείνουμε έτσι.
Ο αγώνας που άρχισε το Μάιο, συνεχίζεται το Νοέμβριο και δεν θα τελειώσει, αν δεν εξασφαλίσουμε την δίκαιη φορολόγηση, την εφαρμογή της Σύμβασης,  σύγχρονα προϊόντα που θα μπορούμε να πουλάμε με ασφάλεια στα δικά μας μαγαζιά.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρίες και πισωγυρίσματα.
Η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την πρώτη 48ωρη έχει ήδη αρχίσει και δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Χρειάζεται από όλους συλλογική προσπάθεια, επιμονή, εθελοντισμό και αυταπάρνηση, για να πετύχουμε με περιοδείες και ενημέρωση σε κάθε πρακτορείο, σε κάθε γειτονιά, την απόλυτη συμμετοχή.
Καλούμε τα κατά τόπους Δ.Σ σωματείων,της χώρας, να εφαρμόσουν τις διατάξεις του καταστατικού τους για όσους δεν συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου.
Μπροστά μας είναι μόνο η νίκη!
                                                 Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
             Ο Γεν. Γραμματέας                                                                  Ο Πρόεδρος        

               Δημήτρης Πίγκος                                                             Κυριάκος Τοπτσίδης